torstai 18. toukokuuta 2017

Invites Sent ✓

On ollut niin paljon tekemistä häiden suhteen, että aikaa kirjottamiselle on jäänyt vähän, mutta nyt on sitäkin enemmän kerrottavaa! 
Noin viikko sitten saatiin vihdoin kaikki kutsut lähetettyä, johan siihen menikin aikaa... Nyt tässä sitten odotellaan ilmottautumisia! R.S.V.P. laitettiin heinäkuun ensimmäiselle päivälle, joten vastausaikaa vierailla on vielä runsaasti, mutta todella monen ihmisen kanssa on tullut keskusteltua häistä jo etukäteen ja ovat innolla odottaneet kutsua. Nyt kun kutsut ovat menneet perille, niin silti ilmottautumisia on tullut vasta 15 kaikista 90:stä kutsutusta! 😱

Voi olla, että oon itse vaan hirveän kärsimätön ja stressaan turhaan tästä asiasta, mutta silti! Mitä jos hirveän moni jättääkin tulematta? Vieraslistaa tehdessä mietittiin aika paljon, että ketä kutsutaan ja ketä voi jättää kutsumatta. Suurin osa hääbudjetista kuluu kuitenkin ihmisten kestitsemiseen, ja tähänkään ei ole mitään hirveän suurta summaa käytettävissä, joten raja oli vedettävä johonkin. Kuitenkin vierasmäärän tulisi ylittää 80 hlöä, näin säästetään juhlapaikan tilavuokrasta 600€. Joten pientä stressitason nousua on kyllä havaittavissa ja vielä olisi noin 6,5 viikkoa jäljellä, ehh.. Miten tämän kestää!

Meillä kutsut olivat pelkästään tarkoitettu aikuisille, paria poikkeusta lukuunottamatta, pari omaa serkkua ovat vielä ala-ikäisiä mutta jo sen verta isoja, että varmasti pärjäävät. Ja koska häät päätettiin viettää aikuisten kesken, haluttiin antaa lapsillisille vieraille hyvin aikaa hoitopaikan järjestämiseen. Näiden kohdalla ymmärrettävää, ettei vastausta pysty heti antamaan.

Saa myös nähdä, minkälaisia mielipiteitä nämä lapsettomat juhlat saavat aikaan, helposti todella moni tuppaa ottamaan tämän asian niin, ettei jostain syystä lapsista tykättäisi. Vaikkakin lapsettomat häät ovat huomattavasti yleistyneet, ei siis suinkaan olla ensimmäisiä jotka pitävät lapsettomat häät! Meidän ajatuksena on kuitenkin ollut, että haluamme tarjota vanhemmille mukavan ja rennon lapsista vapaan illan niin, että hekin voivat osiltaan keskittyä pelkästään myös toisiinsa ja pitää hauskaa, ilman että tarvitsisi miettiä kotiintuloaikoja. Meillä ei myöskään kummallakaan ole elämässä vielä semmoisia pikkuisia lapsia, ei omia, sisarusten lapsia tai kummilapsia, joita oltaisiin ehdottomasti haluttu paikan päälle, joten helpointa oli vetää raja siihen.

Paljon on saanut lukea muualta siitä, kuinka osa vieraista on alkanut kutsumaan ominpäin lisää vieraita, esim. täti kutsunut omat aikuiset lapset, vaikkei näitä ole alunperin ollut tarkoitus kutsuakaan. Joten jännityksellä odotan, että minkälaisia mutkia matkaan vielä saadaan. Itse olen vasta törmännyt näihin selän takana puhujiin, jotka ihmettelevät mikseivät ole saaneet kutsua häihin, vaikkei kyseisestä ihmisestä ole kuulunut tai näkynyt viimeiseen kolmeen vuoteen. No, siinä syy. Kaikkia ei voi aina miellyttää, vaan pitää tehdä niin kuin itse parhaakseen näkee ja viettää elämän yksi tärkeimmistä päivistä just siinä seurassa missä haluaa! Ja näiden ilman kutsua jääneiden on vain ymmärrettävä, ettei kaikkien ihmisten kestitsemiseen ole varaa,
ellet sitten satu olemaan miljonääri. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti